Οριστική είναι η αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την παραμονή ή όχι του κόμματος, έπειτα από εισήγηση απεμπλοκής που είχε καταθέσει σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Συγκεκριμένα, 97 στελέχη του κόμματος ψήφισαν υπέρ της.... αποχώρησης, 16 κατά, ενώ βρέθηκαν και 5 λευκά.
Σύμφωνα με πληροφορίες στις επόμενες ώρες και μέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις στελεχών που θα δηλώνουν οτι παραμένουν στο ΚΙΝΑΛ και οτι αποχωρούν απο το ΠΟΤΑΜΙ.
Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, η Αθηνά Δρέττα, ο Παναγιώτης Βλάχος (κίνηση ΜΠΡΟΣΤΑ) κ.α φαίνεται οτι θα είναι κάποια από αυτά τα πρώτα στελέχη.
Νωρίτερα…
Εντάσεις, διαφωνίες και αντικρουόμενες απόψεις
Ενδεικτικό της «Βαβέλ», που επικρατεί στο Ποτάμι είναι τα όσα λέχθηκαν και από άλλους βουλευτές που πήραν το λόγο στη συνεδρίαση.
Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής του κόμματος κ. Δανέλλης έκανε λόγο για «διαφύλαξη της ενότητας της κοινοβουλευτικής ομάδας» και υποστήριξε πως «η ποινικοποίηση του διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ξένη προς το χώρο μας».
Η τοποθέτηση του κ. Δανέλλη προκάλεσε μεγάλες ενστάσεις και διαφωνίες μεταξύ των μελών του Ποταμιού.
Από την πλευρά του ο Γ. Αμυράς διερωτήθηκε «πως καταντήσαμε έτσι;» και συνέχισε: «Εγώ στην αρχή ήμουν αρνητικός, σήμερα όμως πρέπει να αποφασίσουμε με διαύγεια και σεβασμό των 212.000 ψηφοφόρων και σεβασμό προς τα άλλα κόμματα». Ο ίδιος πρόσθεσε απευθυνόμενος στα μέλη του Ποταμιού: «Μην λιθοβολείτε τις προσπάθειες για μελλοντικές συνεργασίες είτε προς τα Δεξιά είτε προς τα Αριστερά» και πρότεινε Συνέδριο τον Ιούλιο. Διερωτήθηκε πάντως «μετά την αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής τι θα συμβεί;» και τέλος πρότεινε «φιλελεύθερο στίγμα».
Από τη δική του μεριά ο βουλευτής του κόμματος Σπύρος Λυκούδης υποστήριξε πως «οι αποφάσεις που θα λάβετε σήμερα (σ.σ. αφήνοντας τον εαυτό του απέξω) πρέπει να τις συζητήσω με τους ΜΕΤΑρρυθμιστές και να αποφασίσουμε. Δεν θα φύγω όμως από την Κοινοβουλευτική Ομάδα».
Ο επίσης βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός διερωτήθηκε: «Ποια είναι η δική μου Αριστερά;» και είπε πως «κλείνω την αριστερή παρένθεση, μισού αιώνα, αλλά δεν πάω απέναντι».
Το λόγο πήρε και ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος που πρότεινε, προκαλώντας έκπληξη (καθώς είχε ταχθεί υπέρ της αποχώρησης με συνεντεύξεις του), «να μείνουμε στο Κίνημα Αλλαγής, να προτείνουμε πακέτο μέτρων και εφόσον απορριφθεί να φύγουμε με ψηλά το κεφάλι».
Στη δική του εισήγηση στη ΜΕ.ΣΥ.Α. του Ποταμιού έκανε και ο Παναγιώτης Βλάχος, ο οποίος και τόνισε ότι: «Σας καλώ να μην τα παρατήσουμε. Να μην ενδώσουμε τόσο εύκολα σε ένα νέο "οχι", σε μια πορεία χωρίς στρατηγική, σε ένα άλμα στο κενό που τραυματίζει τον ευρύτερο χώρο και μας απομακρύνει από την ίδια την πολιτική συμμετοχή, απογοητευμένους και παροπλισμένους.
Σας καλώ να μείνουμε στο Κίνημα Αλλαγής και να δώσουμε έναν αγώνα με στρατηγική, αρχή, μεση και τέλος. Όχι στον αέρα ή με ευχολόγια. Αλλά με ξεκάθαρα αιτήματα και προτάσεις. Με συνθέσεις και πολιτική ουσία.
Δεν έχω σκοπό να επικυρώσω σήμερα με την ψήφο μου την πολιτική επιβίωση κάποιων, στην πλάτη ενός μικρού και δορυφορικού Ποταμιού, χωρίς ρόλο και ισχύ.
Θα συνεχίσουμε στο Κίνημα Αλλαγής, με τις δεκάδες χιλιάδες συμμάχους μας. Όσοι μείνουμε εκεί, θα γίνουμε μια γροθιά. Όσοι θέλετε να έρθετε, θα είμαστε εκεί και θα σας περιμένουμε. Κοιτάμε μπροστά για την Ελλάδα της εθνικής συμφιλίωσης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ανάπτυξης για ολους».
Μετά τη λήξη των διαδικασιών, ακολούθησε η κεντρική πολιτική ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη.
από NEWS PRESS AGRINIO
μέσω https://ift.tt/1oTXnNS
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου